Flexi

5 výhod IPTV V čom je výhodná flexi TV?

V tomto článku vám v priebehu 5 minút vysvetlíme v 5 bodoch čo je to IPTV a aké sú jej výhody. Po prečítaní budeme poznať všetky dôležité funkcie súčasných digitálnych kábloviek.

IPTV – čo to je a prečo by som to chcel vedieť?

Televízia cez dátovú sieť. Áno, vlastne je to až také jednoduché. Pri bežnej káblovke sa TV vysielanie šíri jednosmerne vo forme signálu s obrazom, Internet Protocol Television na rozdiel od káblovky televízny obsah prehráva pomocou dátovej komunikácie s vysielacím serverom, čo umožňuje sledovať TV s množstvom dodatočných možností. Predstavte si, že si svoj televízny program, ktorý nemusíte zložito ladiť, kedykoľvek zastavíte, pretočíte či pozriete až o pár dní, keď naň máte čas. A to naozaj len začíname.

Ak máte doma ešte stále káblovku, možno je čas na zmenu. Kedy je ten správny čas?

1.    Keď sa nechcete prispôsobovať televízií

  • Film, na ktorý ste sa tešili celý týždeň má práve začať a vám práve na dvere klope rodinná návšteva?
  • Konečne máte svoj čas len tak si ležať na gauči a neviete sa rozhodnúť, čo pozerať, pretože dávajú hneď niekoľko dobrých programov naraz.
  • Prípadne máte opačný problém a chcete si jednoducho pustiť niečo zaujímavé behom dňa, no „nič však nedávajú“.

Tieto problémy sú každému známe, patria však do minulého storočia. Digitálna televízia ponúka archivovanie programov. Môžete si teda pozrieť obľúbené programy z posledných 7 až 14 dní. Keď teda návšteva odíde a vy máte čas pre seba, jednoducho si pustíte svoj program či film z archívu. Obsah archívu pri výbere určite neprehliadnite. Napríklad naša flexi TV má najväčší TV archív na Slovensku, ktorý vám obľúbené programy uchová až na 14 dní. Archív viete navyše prehľadávať aj podľa mena herca a tak si pozrieť nie len to, o čom dopredu viete, ale aj to čo Vám napadne a môže byť obsiahnuté v tisíckach relácií vysielaných posledných 14 dní, vo videopožičovni alebo medzi Vašími nahrávkami.

2.    Keď si chcete TV pozrieť v čakárni u doktora či v autobuse

Najmä športoví nadšenci určite ocenia možnosť mať svoju televíziu so sebou kdekoľvek.
Práve hrá váš obľúbený  klub alebo na štarte stojí váš favorit a vy ste ešte v zápche, v autobuse alebo v čakárni? IPTV disponujú aplikáciami pre počítače či smartfóny. Televíziu môžete teda pozerať priamo vo svojom mobilnom telefóne a tak vám nič neujde.

Naša aplikácia flexi TV dokonca obsahuje aj videopožičovňu a môžete cez ňu ovládať svoje domáce zariadenia. Svoje set-top boxy môžete pomenovať (napr. spálňa / obývačka), program si vyberiete v telefóne a necháte si ho prehrať vo vybranej izbe na konkrétnej televízii.

3.    Keď vám prestane vyhovovať kvalita obrazu

Väčšina vysielaných programov v IP televízií je priamo od vysielateľov, odoberaná v najvyššej možnej kvalite. Relevantné kanály sa aspoň u nás vo flexi TV snažíme mať výlučne v HD kvalite. Navyše pri digitálnej televízií, keďže ide cez pevné káblové pripojenie, nedochádza k rušeniu a výpadkom tak, ako to býva u analógového, resp. satelitného príjmu.

4.    Keď vás už naozaj nebaví ladiť programy

Ladenie televízie naozaj nie je sranda. Vo väčšine prípadov sa to aj tak pokazí, rozhádže, prípadne to vypadne úplne a musíte volať skúsenejšieho suseda alebo rodinu.
IPTV ladiť nemusíte a programy sú vždy zaručene na svojich stálych pozíciách. Pri pridaní nových programov sa vám jednoducho zobrazia v zozname a nemusíte nič dolaďovať.
Čo sa týka výberu nových kanálov - všetky dostupné platené kanály si viete aktivovať kedykoľvek, priamo cez vašu TV. Televízny kanál si teda pokojne môžete objednať priamo cez Váš ovládač na 1 mesiac a bez záväzkov si pozriete to, čo Vás zaujme na ktoromkoľvek spomedzi viac ako 200 kanálov.

5.    Keď nepozeráte televíziu len preto, lebo ”tam nič nedávajú”

Aj televízia má svoje hluché miesta a často sa stane, že si chcete jednoducho vypnúť hlavu a práve vtedy neviete nájsť nič, čo by vám sprevádzalo večer na gauči. V tomto prípade máme napr. u nás vo flexi TV videopožičovňu s viac ako 300 filmami, z ktorých si jednoducho viete kedykoľvek vybrať a pustiť si to, na čo máte chuť vy, na ktoromkoľvek z vašich zariadení.

Kto vyskúša, uvidí...

Dôvodov pre výber digitálnej káblovky je ale určite oveľa viac. Ak vás však zaujal aspoň jeden z vyššie vedených, mali by ste porozmýšľať nad zmenou poskytovateľa vašej káblovej televízie. U nás vo flexi poskytujeme modernú digitálnu káblovú televíziu na vlastnej sieti, ktorú môžete mať ako nový zákazník dokonca na 6 mesiacov zdarma na vyskúšanie.

Chceli by ste mať Flexi služby od nás, no máte viazanosť u iného poskytovateľa? Nevadí! K nám prejdete bez starostí!

Viac...

Digitálna televízia pol roka zadarmo!

Len tak, na vyskúšanie...

  • pol roka zadarmo bez akýchkoľvek poplatkov
  • komplexná Flexi TV so všetkými funkciami
  • najväčší televízny archív
  • videopožičovňa v cene služby
  • Viac ako 200 TV programov

Máte od nás internet? Vyskúšajte aj našu televíziu! ...a prečo nie?

Zistite, aké služby sú dostupné u Vás doma!

Máte otázky?

Napíšte nám a my radi Vaše otázky zodpovieme. Ak využívate naše služby, odporúčame komunikovať prostredníctvom ticketového systému v zákazníckej zóne, aby boli Vaše požiadavky riešené v kontexte Vašej zmluvy a služieb.
Viac informácii o ochrane vašich osobných údajov nájdete na web stránke / web sídle https://www.flexi.sk/osobneudaje