Flexi

Do mailových schránok sa vkrádajú podvodné e-maily Nereagujte na tieto správy!

Hackeri sa nevzdávajú a snažia sa nevedomosťou ľudí obohatiť aj cez falošné e-mailové správy. Ide hneď o viaceré témy, ktoré sú predmetom správy. Sú to poväčšine rôzne výzvy a príkazy na úhrady a platby poplatkov a pokút. Účel je však rovnaký dostať peniaze na svoj účet!

Nenechajte sa oklamať!


V poslednej dobe sme zaznamenali väčší nápor na naše mailové schránky a preto treba byť obozretní a podobné správy nebrať vážne a ignorovať ich!

Nereagujte na takéto správy a ignorujte ich! Najlepšie urobíte, keď ich hneď vymažete!

Podvodne e-maily

Znaky podvodného e-mailu:

  • gramatické chyby
  • nezmyselná formulácia
  • kontaktné adresy sú na dostupných weboch alebo nezrozumiteľne
  • krátky časový úsek na reakciu

Cieľom týchto správ je zastrašiť vás falošnými obvineniami a získať od vás citlivé informácie. Niektoré vyzerajú dôveryhodnejšie svojim spracovaním, používajú loga, pečiatky s podpisom a text na prvý pohľad nevzbudzuje pozornosť. Pozrite sa na ne pozornejšie a hneď si všimnete viaceré podozrivé znaky!

Pozor na takéto podvodné správy! Riskujete stratu osobných údajov aj finančnú ujmu! Neklikajte na obrázky ani nič nevypĺňajte!

Príklady podvodného e-mailu:

 

From: jakatambaka559@gmail.com
Subject: RE

MEDZINÁRODNÝ MENOVÝ FOND (MMF) Jednotka Medzinárodného Vyrovnania Dlhov, # 1900, PREZIDENT AV.Če
REF: - XVGNN82022

Vážený Príjemca!

V skutočnosti sme boli poverení novovymenovaným ministrom financií a riadiacim orgánom menovej jednotky Organizácie Spojených národov vyšetrovať nevyžiadané finančné prostriedky, ktoré sú dlho splatné vo vládnom koši v Organizácii Spojených národov, čo spôsobilo, že prenajímatelia boli zmätení, aby si mysleli, že boli podvedení podvodníkmi používajúcimi názov Organizácie Spojených národov počas nášho vyšetrovania. Podľa denníka ukladania údajov nášho systému s vašou e- mailovou adresou je vaša platba medzi zoznamom 150 príjemcov kategorizovaných ako: Nedoručený lotériový fond / nezaplatený lotériový fond / neúplný prevod dedičských / zmluvných fondov.

Na naše zdesenie zistíme, že vaša platba bola zbytočne oneskorená skorumpovanými bankovými úradníkmi v snahe podviesť váš fond, čo viedlo k toľkým stratám z vašej strany a zbytočným oneskoreniam pri prijímaní vašej platby. Organizácia Spojených národov a Medzinárodný menový fond (MMF) sa rozhodli vyplatiť všetky kompenzačné fondy 150 príjemcom v Severnej Amerike, Južnej Amerike, Spojených štátoch amerických, Europ a Ázii a na celom svete prostredníctvom karty. Visa ATM, pretože ide o globálnu platobnú technológiu, ktorá umožňuje spotrebiteľom, podnikom, finančným inštitúciám a vládam používať digitálnu menu namiesto hotovosti a šekov.

Vašu platbu sme zariadili tak, aby vám bola vyplatená prostredníctvom karty Visa ATM, ktorá bude vydaná na vaše meno a odoslaná priamo na Vašu adresu prostredníctvom DHL alebo akejkoľvek kuriérskej služby dostupnej vo vašej krajine. Po kontaktovaní nás bude na kartu Visa ATM pripísaná suma 1 500 000 00 USD, čo vám umožní vybrať si prostriedky v ktoromkoľvek bankomate vo vašej krajine s minimálnym výberom 10 000 USD za deň. Váš limit je možné na požiadanie zvýšiť na 20 000,00 USD za deň. V tejto súvislosti musíte kontaktovať a poskytnúť požadované informácie riaditeľstvu pre medzinárodné platby a prevody s nasledujúcimi informáciami;

1. Vaše celé meno (meno a priezvisko)
2. Vaša úplná adresa bydliska a vaša krajina
3. Príslušnosť
4. Dátum narodenia / pohlavie
5. Povolanie
6. Telefónne / faxové číslo
7. E-mailová adresa vašej spoločnosti / osobná e-mailová adresa.

Použite tento kód (Ref: CLIENTE-966/16) ako predmet vášho e-mailu na identifikáciu a pokúste sa poskytnúť vyššie uvedené informácie nižšie uvedeným úradníkom na vydanie a doručenie vašej karty Visa ATM;

Poradili sme bankovému agentovi, aby otvoril súkromnú e-mailovú adresu s novým číslom, aby sme mohli kontrolovať túto platbu a prenášať komunikáciu, aby sme predišli ďalším oneskoreniam alebo

zneužitiu vášho fondu. Kontaktujte svojho agenta United Bank for Africa teraz s nasledujúcimi kontaktnými údajmi:

Kontakt: pán HAVENS JOHN
Oddelenie prevodu kompenzačných prostriedkov (United Bank For Africa)
Kontaktný E-mail:(Ubabanklomeheadoffice5@gmail.com)
Požadujeme vašu naliehavú odpoveď na tento e-mail, ako je uvedené, aby sme predišli ďalším oneskoreniam.

Úprimne
Pani Kristalina


Stali ste sa obeťou podvodnej stránky?


Ak ste sa stali obeťou podvodnej stránky a neviete, čo máte v tejto chvíli robiť, obráťte sa na nás a spoločne váš problém vyriešime.
Viac informácii o ochrane vašich osobných údajov nájdete na web stránke / web sídle https://www.flexi.sk/osobneudaje