Flexi

Čo je to IPTV? 7 kľúčových výhod, prečo si vybrať digitálnu televíziu.

Neviete, čo je to IPTV? Ide o digitálnu televíziu, ktorá sa vám oplatí, ak sa nechcete prispôsobovať televízii. Jej 7 výhod vám zjednodušia sledovanie TV a spríjemnia voľný čas: či už je to 7- až 14-dňový archív, alebo sledovanie TV v autobuse vďaka mobilnej IPTV aplikácii.

Čo je to IPTV televízia a ako funguje?


IPTV je televízia cez dátovú sieť. Funguje na báze vysielania televíznych programov prostredníctvom internetového pripojenia. Obsah prehráva pomocou dátovej komunikácie s vysielacím serverom. Vďaka tejto technológii sa nemusíte prispôsobovať televízii a jej programom: môžete sledovať TV z archívu alebo váš obľúbený film či seriál si jednoducho pozastaviť, prípadne pretočiť.
 

 

 

Platené IPTV na Slovensku


Poskytovatelia IPTV služieb na Slovensku štandardne ponúkajú slovenské i zahraničné programy v HD kvalite. Pri výbere digitálnej TV sa zamerajte na:

  1. TV kanály, ktoré vás bavia. Nie je pravda, že čím viac programov, tým lepšie. Napíšte si, aké typy TV kanálov vás bavia. Váš zoznam potom porovnajte s programovými balíčkami, ktoré vybraný poskytovateľ ponúka. Vyberte si iba také, ktoré budete reálne sledovať.
  2. Podmienky kúpy a deaktivácie dodatočných programových balíčkov. Čo ak sa o pár týždňov rozhodnete, že by ste si pozreli napríklad HBO kanály? Overte si u vášho poskytovateľa, či si môžete kedykoľvek aktivovať a deaktivovať programové balíčky nad rámec objednaných služieb. Napríklad u nás vo Flexi si môžete kedykoľvek aktivovať programové balíčky na TV obrazovke. No minimálna predplatná doba je 1 mesiac.
  3. Výhodnosť ponuky. Ak sa dá ušetriť, využite to. Mnohí poskytovatelia IPTV služieb často ponúkajú výhodnejšiu cenu, ak si vezmete internet v balíčku s digitálnou televíziou. U nás vo Flexi si napríklad môžete zvoliť 4 výhodné balíčky internetu a TV, a to podľa rýchlosti internetu a počtu predplatených TV staníc.

Jedným z najrozumnejších riešení je sledovať, či poskytovateľ neponúka možnosť vyskúšať si digitálnu TV na určité obdobie zdarma. Takto si môžete vyskúšať, či vám IPTV od danej firmy vyhovuje. A tiež zistíte, ktoré programy vás budú najviac baviť a ktoré reálne sledujete.

Napríklad u nás vo Flexi ponúkame každému, kto si od nás vezme internet, aj digitálnu TV na vyskúšanie na 6 mesiacov zdarma.

Vyskúšajte aj vy

Porovnanie: IPTV, káblová televízia a internetové vysielanie


Ak máte káblovú televíziu, sledovať môžete len to, čo sa momentálne vysiela. Je to preto, lebo signál sa šíri v reálnom čase a vy ako divák ho aj reálnom čase prijímate. Keď prídete domov z práce, môžete si vyberať iba z aktuálne vysielaných relácií. Ak si chcete pozrieť aj iné než momentálne vysielané seriály či filmy, potrebujete nahrávacie zariadenie.

IPTV (digitálnu televíziu) si ale nemýľte s internetovým vysielaním. Živé vysielanie napríklad na webovej stránke RTVS nepredstavuje IPTV službu. Digitálna televízia je platená služba využívajúca súkromnú sieť, ktorú poskytovateľ sprístupňuje iba svojim zákazníkom.

IPTV televízia mnohonásobne zjednodušuje sledovanie TV programov. Vám ako divákovi dáva možnosť vybrať si, čo chcete pozerať a kedy. Či sa vám oplatí, zistíte v benefitoch nižšie.

7 výhod IPTV


IPTV prináša funkcie, vďaka ktorým si budete môcť vychutnať TV programy presne podľa toho, ako vám to vyhovuje.

Čo je to IPTV

1) TV Archív

IPTV televízia umožňuje sledovať vaše obľúbené filmy, seriály a relácie práve vtedy, keď vám to vyhovuje. Obsah v archíve si zvyčajne môžete pozrieť 7 až 14 dní dozadu. Konkrétnu reláciu si už teda nemusíte nahrávať - jednoducho si ju spätne pustíte.

IPTV archív využijete, najmä ak:
  • ste zmeškali svoj obľúbený program,
  • v televízii „nedávajú nič dobré“,
  • chcete sledovať film a seriál s konkrétnym hercom (archív môžete prehľadávať aj podľa mena herca).

U nás vo Flexi disponujeme najväčším TV archívom na Slovensku, ktorý vám obľúbené programy uchová až na 14 dní. Prehľad o odvysielaných aj budúcich programoch vám prináša elektronický programový sprievodca na TV obrazovke.

Flexi TV na webe, tablete aj mobile

2) IPTV (mobilná) aplikácia

S digitálnou televíziou môžete okrem iného pozerať filmy, seriály alebo relácie aj mimo vašej obývačky vďaka aplikáciám pre počítače a smartfóny.
  • Vďaka IPTV službe môžete sledovať programy napríklad aj v čakárni u doktora či v autobuse.

Naša aplikácia Flexi TV obsahuje napríklad aj videopožičovňu, cez ktorú môžete ovládať svoje domáce zariadenia. Svoje set-top boxy môžete pomenovať napríklad spálňa alebo obývačka, následne si program vybrať v telefóne a nechať si ho prehrať vo vybranej izbe na konkrétnej televízii.

3) Videopožičovňa

Poskytovatelia IPTV služieb bežne ponúkajú videopožičovňu, vďaka ktorej si pozriete množstvo filmov. Videopožičovňa príde vhod hlavne vtedy, ak vás v televízii nič nebaví. Ponuka filmov vo videpožičovni sa líši od firmy k firme.
 
  • Napríklad Flexi videopožičovňa obsahuje viac ako 300 filmov, ktoré si môžete pustiť kedykoľvek na ktoromkoľvek zariadení.

4) Žiadne ladenie TV programov

Programy IPTV služby ladiť nemusíte: sú vždy na svojich stálych pozíciách. Ak pribudnú nové programy, jednoducho sa vám zobrazia v liste a vy nemusíte nič dolaďovať.

Čo je ešte dôležité vedieť:


Čo je to IPTV

5) IPTV programy štandardne v HD rozlíšení bez výpadkov

Väčšina slovenských a zahraničných programov je v IPTV televízii odoberaná od vysielateľov v najvyššej možnej kvalite.

Vzhľadom na to, že ide o pevné káblové pripojenie, nedochádza k rušeniu a výpadkom ako u analógového, resp. satelitného príjmu.

6) Pretáčanie, pozastavenie a vyhľadávanie programov

IPTV televízia vám umožní:
  • Pretočiť si film, seriál alebo reláciu. Prišli ste neskoro z práce? Jednoducho si pretočte program tam, kde potrebujete.
  • Vyhľadávať obsah. Máte napríklad chuť pozrieť si film či seriál s vaším obľúbeným hercom? Jednoducho si vyhľadajte obsah podľa mena herca.
  • Pozastaviť program. A to dokonca aj živé vysielanie.

7) Nahrávanie obsahu

Digitálna TV prináša okrem sledovania programov v archíve aj možnosť nahrať si akúkoľvek reláciu, a to aj v mobilnej aplikácii.

S Flexi TV viete jednoducho a rýchlo spravovať nahrávky a nahrávacie plány prostredníctvom:
  • mobilnej aplikácie Flexi TV
  • v zákazníckej zóne na www.flexi.sk

Funkcie digitálnej Flexi TV

Kde a ako môžem sledovať IPTV televíziu?

Na sledovanie IPTV potrebujete internetové pripojenie. Následne si už iba zvolíte, ako chcete sledovať vaše obľúbené TV programy:

       1. TV + set-top box + Smart TV
       2. Mobil/tablet: Sledovať môžete TV cez aplikáciu pre telefóny a tablety
       3. Počítač: Sledovanie digitálnej TV vo webovom prehliadači

Viac informácií o možnostiach sledovania digitálnej Flexi TV.

Digitálna Flexi TV

Záver


IPTV je televízia cez dátovú sieť. Jej najväčšou výhodou je to, že sa nemusíte prispôsobovať TV programom. Jednoducho si spätne v archíve pozriete to, čo máte radi. A ak aj čakáte na úradoch alebo cestujete autobusom, nudiť sa nebudete. Všetky programy si totiž môžete pozrieť napríklad v mobile či tablete vďaka IPTV aplikácii.

Pomohol vám tento článok? Budeme radi, ak ho odporučíte svojim kolegom, známym, priateľom či rodine.


Máte otázky?

Napíšte nám a my radi Vaše otázky zodpovieme. Ak využívate naše služby, odporúčame komunikovať prostredníctvom ticketového systému v zákazníckej zóne, aby boli Vaše požiadavky riešené v kontexte Vašej zmluvy a služieb.
Viac informácii o ochrane vašich osobných údajov nájdete na web stránke / web sídle https://www.flexi.sk/osobneudaje