Flexi

Uživateľská príručka Flexi TV Mobilná aplikácia flexi TV

Mobilná aplikácia flexiTV je dostupná zadarmo pre mobily a tablety v App Store alebo Google play. Po spustení aplikácie je potrebné zadať užívateľské meno a heslo pre prístup do systému flexi.

 

        

 

Aplikácia umožňuje:

Vitajte

Na úvodnej obrazovke nájdete aktuálnu ponuku našich služieb spolu s videopožičovňou, vyhľadávanie, Televízny program a Menu.

Filmy

V tejto časti nájdete históriu zakúpených filmov, najlepšie hodnotené filmy, všetky tituly a novinky vo videopožičovni. Filmy môžete vybrať aj podľa žánru. Po kliknutí na titul sa vám zobrazia detailné informácie. Ďalej máte možnosť titul označiť záložkou a pridať ho tak do obľúbených, zdieľať, vzhliadnuť upútavku a spustiť prehrávanie na mobilnom zariadení alebo na jednom z vašich STB.


Televízia

V tejto časti nájdete elektronického programového sprievodcu EPG, teda televízny program niekoľko dní dopredu aj dozadu, s informáciou o aktuálnom čase a práve vysielaných reláciách jednotlivých TV staníc, ktoré sú zvýraznené červeným pozadím. Prezerať tento televízny program môžete pohodlne všetkými smermi jednoduchým posúvaním prsta po obrazovke. Ak dávate prednosť len niektorým tématickým TV staniciam, zoznam si upravíte vybratím konkrétnej témy na vrchu obrazovky.

Stanice

Nachádzate sa v časti, kde môžete ihneď začať sledovať práve vysielaný program jednotlivých TV staníc kliknutím na ikonu prehrávania. Predtým si však ešte môžete vybrať, či chcete sledovať reláciu naživo, od začiatku, na mobilnom zariadení alebo na niektorom z vašich STB.

Nahrávky

Všetky vaše nahrávky, ktoré ste si nahrali, či už cez váš STB, PC alebo mobilnú aplikáciu, nájdete spolu na tomto mieste. Nahrávky môžete sledovať, zdieľať, označiť záložkou, prípadne môžete nahrávku úplne odstrániť.

Nahrávacie plány

Táto položka obsahuje informáciu o aktuálnom stave vášho nahrávacieho priestoru. Jeho celkovú veľkosť, využitie a čas, ktorý máte ešte k dispozícii na nahrávanie. Taktiež môžete svoje nahrávacie plány upravovať alebo rušiť.


Pripomienky

Relácie z TV programu, ktoré majú byť ešte len odvysielané, ponúkajú možnosť pripomenutia. Tu vidíte zoznam relácií, ktoré ste si chceli nechať pripomenúť aj s informáciou o čase vysielania. Pripomenutie vysielania relácie zrušíte kliknutím na symbol budíka.


Hľadanie

K dispozícii máte pohodlné fulltextové vyhľadávanie v obsahu celej TV s možnosťami jeho upresnenia pomocou filtrov. Stačí, ak zadáte niekoľko písmen slova, ktoré chcete vyhľadať a okamžite vidíte všetky dostupné výsledky.

Nedávno sledované

V tejto časti sa zobrazujú všetky nedávno sledované TV relácie a filmy. V prípade, že ste nestihli dopozerať niektorý z titulov, tu ho nájdete a v sledovaní môžete pokračovať ďalej.

Záložky – obľúbené relácie

V tomto zozname sa nachádzajú tituly, ktoré ste označili záložkou ako obľúbené. Ak chcete reláciu zo zoznamu odstrániť, zrušte v jej detailoch označenie záložkou. V tomto zozname nájdete aj filmy z videopožičovne, ktoré ste označili záložkou a chcete k nim mať napríklad rýchlejší prístup.


Diaľkové ovládanie STB

Mobilnú aplikáciu môžete jednoduchým kliknutím zmeniť na rýchle a pohodlné diaľkové ovládanie vybraného STB. Touto funkciou môžete STB aj zapnúť a ak máte správne nastavenú komunikáciu vášho televízneho prijímača s pripojenými zariadeniami, dokážete spolu s STB zapnúť aj pripojený televízor. Po aktivovaní funkcie diaľkového ovládača sa v spodnej časti zobrazí informačná lišta s názvom práve sledovanej relácie a so symbolom zvuku (čím môžete ihneď meniť hlasitosť) a symbolom prehrávania, čím môžete zastaviť alebo spustiť prehrávanie. Ďalšie možnosti informačnej lišty sa zobrazia po kliknutí na symbol šípky vpravo

Rodičovský zámok

TV stanice, ktorých vysielanie je vhodné pre divákov od určeného veku, je možné uzamknúť rodičovským zámkom. Ak máte túto funkciu aktívnu, pre ich sledovanie je nutné  zadať rodičovský kód. Funkcia rodičovský zámok okamžite uzamyká sledovanie nevhodného obsahu a to jediným kliknutím aj bez nutnosti zadať pri aktivácii rodičovský kód. Aby ste mali naozaj úplný prehľad o tejto funkcii, v prípade, že je aktívna, vidíte symbol zámku v spodnej časti mobilnej aplikácie, ktorým túto funkciu môžete deaktivovať a uzamknutý obsah zároveň po zadaní rodičovského kódu znova sprístupniť.


Nastavenia

Tu môžete nastaviť varovanie pri prehrávaní cez mobilné dáta. V prípade pripojenia k mobilnej sieti môžu byť prenesené dáta obmedzené a spoplatnené. Ak obsah vysielania niektorej TV stanice uzamknete rodičovským kódom, jej obsah bude sprístupnený až po jeho zadaní. Pre uzamknutie alebo odomknutie TV staníc je nutné zadať rodičovský PIN kód. Svoje vlastné zoznamy TV staníc je možné vytvárať a upravovať taktiež po zadaní rodičovského PIN kódu. Poradie TV staníc meníte kliknutím na číslo, následne zadáte nové číslo, na ktoré chcete TV stanicu umiestniť, prípadne podržte stlačenú červenú ikonu a premiestnite smerom hore alebo dole.

Rodičovský zámok môžete nastaviť na automatické zapnutie od 10 minút až po 2 hodiny od vypnutia, prípadne zrušiť automatické uzamykanie obsahu. Nastavenie umožňuje úplne skryť uzamknuté kanály zo zoznamu TV staníc. Taktiež je možné skryť obsah nevhodného obsahu (názov titulu, popis titulu) aj priamo z TV programu. Obmedzenia podliehajúce pod rodičovský zámok môžete nastavovať aj pre videopožičovňu.

Ďalej môžete zmeniť rodičovský alebo nákupný PIN, premenovať svoje STB (napríklad podľa miestnosti, kde sa nachádzajú), či pomenovať zariadenie, na ktorom máte práve spustenú mobilnú aplikáciu.

Odhlásenie

Na konci menu sa odhlasujete z aplikácie.